OGŁOSZENIE
z dnia 14 maja 2019 r.
Dyrektor Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kolnie zaprasza
do składania ofert cenowych na przeprowadzenie szkolenia – Kurs kucharski
w związku z realizacją projektu „Aktywna społeczność, aktywna rodzina gminy Kolno”
w okresie od 1 kwietnia 2019 r. do 31 sierpnia 2019 r.
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020
Oś Priorytetowa IX Rozwój Lokalny
I. Nazwa i adres zamawiającego:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kolnie
18-500 Kolno, ul. Sienkiewicza 5,
tel. 86 278-26-31, fax. 86 278 20 58,
www: gops.gminakolno.pl
II. Do składania ofert może przystąpić osoba (lub podmiot), która:
a/ posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy, przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania,
b/ posiada odpowiednie kwalifikacje do przeprowadzenia ww. kursu,
c/ dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
III. Wymagania dodatkowe:
a/ doświadczenie zawodowe w realizacji podobnych zajęć grupowych (min. 2 kursy/szkolenia z ostatnich 5 lat),
b/ posiada cechy osobowości takie jak: komunikatywność, kultura osobista, dyskrecja, rzetelność, odpowiedzialność, terminowość, dyspozycyjność.
IV. Oferta powinna zawierać :
- ksero NIP, REGON
- dokumenty formalno-prawne tj. wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej,
- potwierdzenie statusu podatnika podatku od towarów i usług (dotyczy płatników VAT ),
- lista osób prowadzących zajęcia wraz z ich kwalifikacjami i referencjami,
- proponowaną cenę brutto za całość zamówienia (załącznik nr 1),
- oświadczenie o braku powiązań (załącznik nr 2),
- potwierdzone kserokopie innych dokumentów poświadczających posiadane kwalifikacje,
- ramowy program kursu.
V. Zakres zadań do realizacji:
Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie przeprowadzenie szkolenia Kurs kucharski dla maksymalnie 5 osób o następującej tematyce:
1) racjonalne żywienie,
2) składniki odżywcze w produktach,
3) wpływ obróbki wstępnej i cieplnej na wartość odżywczą potraw,
4) potrawy z różnych surowców,
5) wybrane potrawy dietetyczne,
6) potrawy charakterystyczne dla kuchni regionalnych,
7) sposoby podawania potraw,
8) zasady bhp i przeciw pożarowe na stanowisku pracy,
9) organizacja stanowiska pracy.
Fakt nabycia kompetencji weryfikowany będzie w ramach następujących etapów:
a) ETAP I — Zakres
b) ETAP II — Wzorzec
c) ETAP III — Ocena
d) ETAP IV — Porównanie
Wykonawca zobowiązuje się do:
- zapewnienia miejsca na potrzeby realizacji szkolenia wraz z niezbędnym zapleczem technicznym,
- zapewnienia egzaminatorów oraz miejsca do egzaminów oraz przeprowadzenia seminarium egzaminacyjnego,
- zapewnienia materiałów szkoleniowych takich jak np. wydruki skryptów, notatniki, długopisy, jak również zakupu produktów i materiałów do praktycznej nauki zawodu w tym produktów żywnościowych.
Catering i obiady oraz dowóz uczestników na zajęcia i egzamin zapewnia Zamawiający.
Zajęcia prowadzone będą w cyklach 7 godzinnych. Szkolenie trwać będzie 15 dni szkoleniowych (15 dni po 7 godz. - łącznie 105 godzin) oraz jeden dodatkowy dzień przeznaczony na egzamin (7 godzin).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości osób zachowując wysokość ceny jednostkowej podanej w ofercie.
Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie również:
- wydanie zaświadczeń/certyfikatów potwierdzających ukończenie szkolenia oraz ukończenie egzaminu zawodowego przez uczestnika oznaczonych logotypami zgodnymi z wytycznymi EFS.
Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia dokumentacji z przebiegu szkolenia tj. dziennika szkolenia zawierającego listę obecności, wymiar godzin i tematy zajęć, rejestru wydanych zaświadczeń – przekazania kserokopii dokumentacji potwierdzonej na zgodność z oryginałem po zakończeniu szkolenia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzania kontroli efektywności i prawidłowości szkolenia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami i na warunkach określonych w umowie.
Zamawiający dopuszcza powierzenie szkoleń osobom trzecim.
Terminy wykonania zamówienia: czerwiec 2019 r. – sierpień 2019 r. w terminach ustalonych przez Zamawiającego z Wykonawcą.
VI. Kryterium wyboru oferty:
Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, który zaoferował najniższą cenę brutto za całość zamówienia.
VII. Określenie terminu i miejsca składania dokumentów:
Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej 18-500 Kolno, ul. Sienkiewicza 5, pokój nr 1, w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Kurs kucharski” osobiście lub za pośrednictwem poczty w terminie od dnia 14.05.2019 r. do dnia 24.05.2019 r. do godz. 12.00
VIII. Inne informacje
Informacja o wynikach ofert cenowych zostanie umieszczona na stronie internetowej Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kolnie (www.gops.gminakolno.pl) oraz na tablicy informacyjnej w siedzibie Ośrodka w dniu 24.05.2019 r.
Osoba do kontaktu:
Milena Edyta Socik
Nr tel. 86 223 84 00
IX. Informacja o zakazie powiązań osobowych lub kapitałowych
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy nie są powiązani z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Beneficjentem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Beneficjenta lub osobami wykonującymi w imieniu Beneficjenta czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
1) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
2) posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
3) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
4) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
X. Postanowienia końcowe
1) W zakresie nieuregulowanym w niniejszym Zapytaniu ofertowym zastosowanie mają odpowiednie postanowienia Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020
2) Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia postępowania, na każdym jego etapie bez podania przyczyny.
3) Oferent może wprowadzić zmiany w złożonej ofercie lub ją wycofać, pod warunkiem, że uczyni to przed upływem terminu składania ofert. Zarówno zmiana jak i wycofanie oferty wymagają zachowania formy pisemnej
4) Zamawiający zastrzega sobie prawo do podjęcia negocjacji z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę, w przypadku, gdy cena tej oferty przekroczy kwotę zaplanowaną w budżecie projektu na realizację powyższego działania.
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia postępowania w przypadku, gdy cena najkorzystniejszej oferty przekroczy kwotę zaplanowaną w budżecie projektu na realizację powyższego działania.
6) Oferenci uczestniczą w postępowaniu ofertowym na własne ryzyko i koszt, nie przysługują im żadne roszczenia z tytułu odstąpienia przez Zamawiającego od postępowania ofertowego
Kolno, dnia 14.05.2019 r.
Zatwierdził :
Dyrektor GOPS
Krystyna Kajko
Pliki do pobrania: